Naaien·Sew·sewing

Mijn allereerste blogpost!

 

sneeuw-0539Blog opgestart: check!
Dus nu nog een eerste post…

Ik werkte onlangs een project af waarop ik toch best trots ben: mijn allereerste mantel.
Ik koos voor een patroon uit het vijfde magazine van B-inspired by Poppy (http://www.b-trendy-magazine.com/magazines/b-inspired-5/), namelijk de P1553-coat.

Onlangs kwam ik een stofje tegen, of eerder: de stof kwam mij tegen, waarvan ik meteen wist: dat wordt het manteltje uit het Be-trendy-magazine!
Een prachtige rode mantelstof, waar ik ook net het perfecte voeringstofje voor liggen had.
Zo gezegd, zo gedaan! Ondanks het feit dat ik eigenlijk een immens gebrek aan tijd had de voorbije weken, smeekten de stofjes en mijn naaimachine om eraan te beginnen. En hoe kan je dat weerstaan? Juist, niet…

Op zich geen moeilijk patroon als je al een tijdje naait, wel integendeel. Het overnemen, knippen en de eerste stappen verliepen dan ook vlotjes. De plooien vormden geen probleem, en het aaneen zetten van zowel buitenkant als voering ook niet.
Maar dan kwam de moeilijkheid: de voering aan de buitenstof vast zetten. Dat was wél een behoorlijke uitdaging. Al bij al moest ik maar één maal opnieuw beginnen…
Wat ik onthou: dat ik de voeringstof moet uitknippen langs de voeringlijn van het patroon. Dat durfde ik niet echt (altijd weer schrik dat ik dan stof tekort ga komen, weet je wel…) waardoor er nu maar een heel smalle rand overblijft van de buitenstof aan de binnenkant van de mantel.

Voor de knopen ging ik bij mijn mama langs. Als naaister van weleer heeft ze een fantastisch grote doos met knopen. Ik vond er de perfecte (sier)knopen voor mijn jasje!
De sluiting bestaat uit rode drukknopen gevonden in de Veritas (https://www.veritas.be/be_nl/content/veritas-eeklo). Dat was win-win: ik hoefde geen knoopsgaten in mijn jasje te maken (wat door de dunne rand geen eenvoudige taak zou zijn geweest) en mijn dochter kan de jas nu makkelijk open en dicht knopen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s