Naaien·Sew·sewing

Oh deer!

Bij kerst en nieuw horen nieuwe feestkleedjes. Enige tijd terug bestelde ik via de webshop http://www.naaiplezier.nl een jacquard jersey met lurex ‘oh deer’ (https://www.naaiplezier.nl/jacquard-jersey/jacquard-lurex-deer-ecru-petrol.html). Een stof die mooi valt en een knappe blikvanger is, zonder té bling-bling over te komen. Ik combineerde dit met een tricot met zachte binnenkant als voering. Deze lag al een tijdje in mijn ‘voorraad’ te wachten op een projectje 😃

Als patroon koos ik voor de Sahara-dress van Bella Sunshine Designs. (https://bellasunshinedesigns.com/product/sahara-top-dress/ ) Een patroon dat ik initieel eerder dacht te gaan gebruiken voor zomerse jurkjes, omdat het op de rug vrij diep is uitgesneden. Maar dat draaide dus anders uit 🙂 Het patroon voorziet een versie met lange mouwen, voor wanneer het wat kouder is. Ik koos ervoor om twee maal het voorpand te knippen, en dus geen diepere halsuitsnijding op de rug te verkrijgen. Dat leent zich naar mijn gevoel beter voor een winterkleedje. Bijkomend voordeel: het kleedje is tweezijdig draagbaar, er is geen voor-en achterkant. Mijn bijna-5-jarige dochter kan deze dus zonder problemen zelf aantrekken! Het patroon is zeer eenvoudig en zit bijzonder snel in elkaar. Ook voor beginnende naaisters zeker een haalbare kaart!

Uit de tricotstof die ik als voering gebruikte maakte ik een bijpassend t-shirt met hoge coll. Het patroon hiervoor tekende ik zelf. Alweer iets wat ik voor het eerst deed: van een bestaand t-shirt een patroon tekenen. Aardig geslaagd 🙂 Enkel jammer dat er een verkleuring in de stof zit, waar ik pas achter kwam toen het klaar was. Maar geen probleem, er gaat een kleedje overheen… Verder is het wel lekker warm en zacht, en ideaal om de feestoutfit goed draagbaar te maken, zelfs bij kouder winterweer. Nog een passend paar collants aangeschaft bij veritas (https://www.veritas.be/) en de kerstoutfit van Hanne was helemaal af!

Ondertussen zijn de feestdagen voorbij en werd de jurk al bijzonder veel gedragen. Het is namelijk het nieuwe favoriete draaikleedje van Hanne!

Vanwege het grote succes rolde intussen al een tweede Sahara-dress van onder de machine voor grote zus. En er zullen er ongetwijfeld nog volgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s