Naaien·Sew·sewing

Project Jack

Mijn allerliefste metekindje werd vorige maand 2 jaar. En dus ging meter graag aan de slag! Met twee meisjes in huis is naaien voor een jongen weer eens wat anders 🙂
En dan is een pyjama toch steeds nog een veilige optie. Stel dat mijn stofkeuze tegenvalt, ’s nachts is het toch donker…

Enige tijd geleden werd ik lid van de Facebook groep ‘Sew a little seam’. En daar zag ik in het vastgezette bericht dat je een gratis patroon voor een pyjama kon downloaden met de code uit dat bericht. (http://www.sewalittleseam.com/movie-night-pj-pattern/) Zo gelezen, zo geklikt! (Er is trouwens ook een gratis volwassenen versie te verkrijgen daar…)

En toevallig had ik in mijn voorraad een stofje dat schreeuwde: maak van mij een pyjama voor jouw kleine kampioen! (Alhoewel, toevallig… Mijn voorraad begint zo stilaan op een privé-stoffenwinkel te lijken…)
Stof aangekocht via de webshop van Stofcontact (https://www.stofcontact-online.be/a-47274810/elastisch-katoen-katoentricot/fight-champ/) Het stofje is er jammer genoeg niet meer te verkrijgen, ik vond een donkerder versie wel nog hier: (https://www.framalo.be/promoties/judo-kampioen)
De stof is van fabrikant Nooteboom.
De boordstof komt uit Veritas.

Ik koos voor een zomerse versie met korte broek en mouwen.

Altijd leuk, maar toch ook spannend, om een cadeautje af te geven waar je met hart en ziel hebt aan gewerkt! Gelukkig bleek mijn metekindje Jack niet enkel tevreden, het zit ook helemaal goed qua maat!
Ik koos immers voor maat drie jaar (want er moet toch een pamperkontje in passen, en het is ook nog even wachten op zomer…). In de maatjes tot twee jaar voorziet het patroon wel zelf een aanpassing voor de pamperkontjes.
In elk geval wel een leuk projectje om te doen, met een eenvoudig patroontje dat gemakkelijk in elkaar te zetten valt, ook voor absolute beginners zeker haalbaar!

Omdat het zo makkelijk te maken was, en er best nog wel wat voorradig was aan stoffen in mijn stoffenkamer, ging ik ineens door en naaide ook voor Laure en Hanne alvast een zomerpyjama. Bij hen koos ik voor maatjes 5 jaar en 7 jaar en ging ik voor de versie met capri-legging en korte mouwen.

Voor Hanne met een dromerig stofje dat hier nog te vinden is: (http://www.stoffmarktonline.de/nl/katoen-tricot-prinses_268/katoen-tricot-prinses-in-kasteel-lichtzalm_6818.html)
Voor Laure een tricot met grappige snoep-etende monsters (om de monsters uit haar dromen te verjagen) van Finch Fabrics. Ik kocht deze eens op één of ander stoffenspektakel. Online kwam ik deze nog wel hier tegen: (https://www.eldflugabyelisa.com/store/p5/Knit_double_border_prints_-_Candy_Monsters.html)

Ik heb er in elk geval twee blije meisjes mee, voor wie het nu niet gauw genoeg zomer kan zijn, zodat ze EINDELIJK deze pyjama mogen dragen 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s