Naaien·Sew·sewing

Be curious & Tammy

Zo af en toe zie ik posts in naaigroepen op Facebook die gaan over een “sew-along”. Bedoeling is dan, denk ik, dat je samen met een heleboel anderen hetzelfde kledingstuk in elkaar steekt. Vaak doe je dan gedurende enkele dagen elke dag een ander ‘onderdeel’. Beginnend bij: “Print het patroon en knip de stof” en gaande tot: “Werk de zomen af.”
Op deze manier naai je binnen een week een kledingstuk, wat geacht wordt haalbaar te zijn, ook als je niet veel tijd hebt. Bovendien heb je de kans om elke dag voor dat onderdeel andere deelnemers aan te spreken indien je met iets vast zit. Sowieso kan je er ook ideeën mee opdoen door te zien hoe anderen het aanpakken, welke ‘hacks’ ze eventueel bedenken, … En het fijne er aan is dat iedereen op het einde van de rit een uniek kledingstuk heeft gemaakt. Fascinerend om te zien hoe de stofkeuze ervoor zorgt dat eenzelfde patroon toch kan leiden tot een heleboel varianten!

Onlangs kwam er zo’n ‘sew-along’-oproep voorbij voor de “Tammy-dress” van Annelaine patterns. (http://annelaine.com/)
Het patroon had ik toevallig pas aangekocht, maar het ontbrak me de voorbije weken aan tijd om achter de naaimachine te gaan zitten. En dus leek zo’n sew-along wel eens iets fijn om uit te proberen. Alleen… toen werden al mijn huisgenoten ziek… en ook op het werk werd een tandje bijgestoken… Dus: van het meedoen kwam maar weinig in huis… Het afdrukken en plakken van het patroon, dat lukte nog net. Maar het knippen van de stof en alles in elkaar zetten… tja, dat dus niet 🙂
Maar gelukkig lonkte de krokusvakantie. Meer nog: daar was een hele dag vrij gemaakt om samen met schoonzus en vriendin aan de naaimachine te gaan zitten. Stikking together!

Dit werd mijn Tammy, in een stofje van Stenzo:

Het paneeltje van Stenzo dat ik gebruikte, vond ik in de webshop van De Stoffenkraam (https://www.destoffenkraam.nl/)

Naar aanleiding van een dagje naaien rolde er ook een ‘Be curious’ vanonder mijn naaimachine. Een patroon dat ik aankocht via de webshop van Ellie & Mac (http://ellieandmac.com/)
Wat heb ik intussen geleerd: meten is weten! Deze patroontjes vallen eerder wijd, en dus mag ik in de toekomst gerust een maatje kleiner nemen en deze verlengen.
Al moet het gezegd: als het op de kapstok hangt, lijkt het heel breed, eens ze het aan heeft, valt het best mee! Sowieso is dit patroon niet bedoeld als nauw aansluitende jurk.
Het patroon is niet echt moeilijk in elkaar te zetten, maar wel best tijdsintensief! Ik koos immers voor de versie met ‘ruffles’ onderaan, en deze maken neemt veel tijd in beslag. Maar het resultaat is zo heerlijk ‘girly’, dat ik het er helemaal voor over had!
Het stofje dat ik gebruikte kwam van de webshop van Driessen (http://www.driessenstoffen.nl/shop/). Dit stofje met jeanslook en libellen erop trok er mijn aandacht en bleek ook nog eens héél betaalbaar! (http://www.driessenstoffen.nl/shop/-6-per-meter/dark-blue-stretch-denim-dragonfly/)

Dit werd mijn ‘Be curious’ van Ellie & Mac:

En zo was ook Laure weer blij met de nieuwste toevoegingen aan haar garderobe!

Wat vinden jullie ervan? Laat maar horen!

5 gedachten over “Be curious & Tammy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s