Naaien·Sew·sewing

Stikking together – the challenge

Ik hou wel van een challenge zo nu en dan. Dus toen ik door mijn schoonzus werd ‘uitgedaagd’ tot een naaichallenge, zei ik volmondig ‘ja’!

Zowel zij als ik zitten tegenwoordig geregeld achter de naaimachine. En hoewel ik er zeker van ben dat mijn schoonzus nog een pak meer ‘skills’ en ervaring heeft als ik, toch weerhoudt dit mij niet om deze vriendschappelijke uitdaging aan te gaan. Bedoeling? Deze eerste keer legden we elkaar een patroon op, en extra restricties. Dat op zich is al een uitdaging, het nadenken over ‘Wat ga ik mijn schoonzus laten maken?’. Aangezien ik zelf twee meisjes heb, ken ik vooral meisjespatronen. Mijn schoonzus maakte al heel wat kledingstukken, vooral jurkjes en shirts voor haar meisjes, en hemdjes en shirts voor haar zoon. Althans, de stukken waar ik van weet. Ik koos voor haar het patroon van de Lara-rok van Coup Coup.

http://www.coupcoup.be/naaipatronen/patroon-lara

Extra restricties: thema ‘lente’ en werken met katoen.

Mijn uitdaging: een tricot overslagjurkje van ‘gemaakt’, met extra restricties: het moest in de kleur blauw en ik mocht enkel gebruiken wat in mijn stoffenvoorraad lag.

Al een geluk dat die voorraad behoorlijk uitgebreid is 😂

Stap 1: patroon afdrukken en knippen.

Ik koos maat 116. Het patroon op zich is mooi in zijn eenvoud. Ook beginnende naaisters kunnen er zeker mee aan de slag.

Stap 2: stof en fournituren kiezen.

Een tijd terug won ik een pakket stoffen via een wedstrijd op de FB-pagina van ‘Het Machien’. https://www.den-depot.be/

Daar zat onder andere een double-face rekbaar stofje bij dat me heel geschikt leek voor dit project.

Ik koos voor een zomers exemplaar met korte mouwen. Ik paste het patroon wel aan door er een ‘flutter-sleeve’ bij te tekenen (inspiratie gezocht be het ‘be curious’-patroon van Ellie&Mac).

Als afwerking koos ik voor een mojito-groen rekbaar paspelbandje.

Hieronder het eindresultaat:

Ik zeg: uitdaging geslaagd 😉

Op naar de volgende uitdaging!

Laat gerust weten wat je ervan vindt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s