Naaien·Sew·sewing·Uncategorized

Let’s hip-hop

Een tussendoor projectje, gewoon omdat het even kon!

Poetswerk klaar, tussen het schoolwerk door even nood aan pauze én een gratis patroon. Alle ingrediënten voor een naai-intermezzo! En nu de oudste start met hiphoples, vraagt dat toch wat aangepaste kledij, niet?

Deze week bereikte de Facebookgroep van Patterns for Pirates een belangrijke kaap van 100.000 leden. Daardoor is de tulip tee voor dames en de Tiny tulip voor meisjes tot en met 20/9 gratis te downloaden! Daar moest ik geen twee keer over nadenken…

Ook deze week ontving ik een stoffenpakket van Atelier in ‘t Leerke dat ik had besteld. Daarin zat onder andere deze stof: https://www.leerke.be/a-52575640/tricot/pixeltricot-lichtpetrol-zwart/

An in between project, just because I could!

Cleaning done, need for a break from my school work and a free pattern. All ingredients for a sewing intermezzo! And now that my oldest starts with hip-hop lessons, that requires some appropriate clothing 🙂

This week the Facebook group of Patterns for Pirates reached an important milestone of 100,000 members. As a result, the tulip tee for ladies and the Tiny tulip for girls can be downloaded for free up to and including 20th of September! I did not have to think twice about that …

Also this week I received a fabric package from Atelier in ’t Leerke that I had ordered. It included this fabric: https://www.leerke.be/a-52575640/tricot/pixeltricot-lichtpetrol-zwart/

d88e2e927cf569042edbc6f46e57426742c41244

Na de proefles hiphop, het aanschaffen van het Tiny-tulip-patroon en het binnenkomen van dit sportief uitziend swaffing-stofje, ging ik dus aan de slag. Een heel eenvoudig patroon, dat mij ideaal leek voor een snel-klaarprojectje. En dat was het ook!

De Tiny tulip is een eerder wijde top, waarbij je ervoor kan kiezen de voor-of achterkant te laten open vallen. Voor een sportieve top leek het mij fijn als de achterkant open valt. Met een legging onder geeft deze top precies de nodige bewegingsruimte voor al die coole dansmoves! Ik maakte maatje 7 jaar voor mijn 7-jarige. Kan ze nog een hele tijd mee door!

Wij zijn fan!

Het patroon vind je hier (geen aff.link): http://www.patternsforpirates.com/product/tiny-tulip/

After the trial lesson hiphop, the purchase of the Tiny tulip pattern and the arrival of this sporty looking swaffing fabric, I got to work. A very simple pattern that seemed ideal for a quick-ready project. And it was!

The Tiny tulip is a rather wide top, where you can choose to have the front or back drop open. For a sporty top it seemed nice to me when the back is open. With a legging underneath, this top gives exactly the necessary space for practising all those cool dance moves! I made size 7 for my 7-year-old. She can continue wearing it for a long time!

We are fan!

You can find the pattern here (no aff.link): http://www.patternsforpirates.com/product/tiny-tulip/

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s