Naaien·Sew·sewing

Good night, sleep tight🌛

Het is alweer even geleden dat ik pyjama’s maakte, en bij Annelaine Patterns kwamen er toevallig net twee tests tevoorschijn voor een slaapkleedje en pyjama. Ze kwamen als geroepen, dus tekende ik in!

De Nora Kate Nightgown is een echt meisje-meisje slaapkleedje, met verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen voor een model tot op de knie of tot op de kuit. Bovendien kan je kiezen voor een gewone zoom of een smalle of brede ruche onderaan. En ook bij de mouwen opties te over: van kapmouw over gerimpelde kapmouw naar korte en lange mouw, al dan niet met ruches aan het uiteinde ervan.

Ik maakte drie versies. Eerst eentje met kapmouwtjes. De versie die je hier op de foto ziet, werd wel nog aangepast met een band in de oksel, zodat het iets minder diep uitgesneden is onder de oksel.

It’s been a while since I made pajamas, and Annelaine Patterns just announced two tests for a sleeping dress and pajamas. They came as called, so I signed up!

The Nora Kate Nightgown is a real girly sleeping dress, with different possibilities. You can choose knee-length or calf-length. You can also opt for a regular hem or a narrow or wide ruffle at the bottom. And also comes with these different sleeve-options: from cap sleeves over ruffled cap sleeves to short and long sleeves, with or without a ruffled sleeveband.

I made three versions. First one with cap sleeves. The version you see here on the picture has been adjusted with a band in the armpit, so that it is slightly less deeply cut under the armpit.

Hanne&Laure-0480

Toen ik bij de ontwerpster opperde dat het wel fijn zou zijn dat de ruches van de zoom zouden terugkeren in de mouwen, voegde ze meteen de daad bij het woord: er werden gerimpelde kapmouwtjes en ruches aan de mouwen toegevoegd. Voor mijn tweede versie ging ik dus al the way: ruches aan de zoom, aan de uiteinden van de mouwen én ik combineerde de lange mouw ineens ook met de gerimpelde kapmouw om op die manier ook een ruche in de schoudernaad te bekomen. De reactie bij het passen was heerlijk: “Ik ben een prinsesje!”

When I suggested to the designer that it would be nice that the ruffles of the hem would return in the sleeves, she went ahead and added ruffled cap sleeves and ruffled bands were added to the sleeves. For my second version I went all the way: ruffles at the hem, at the ends of the sleeves and I also combined the long sleeve with the wrinkled cap sleeve in order to get a ruffle in the shoulder seam. The reaction during fitting was wonderful: “I feel like a little princess!”

En dan volgde er uiteindelijk nog een derde versie in een heerlijk warm winters stofje, opnieuw met ruches onderaan en een gewone lange mouw.

And then finally a third version followed in a lovely warm winter fabric, again with ruffles at the bottom and a regular long sleeve.

Via mijn Affiliate-link kan je alvast het patroon aankopen (nu met 40% korting!): https://annelaine.com/collections/frontpage/products/nora-kate-nightgown-girls-6m-20?aff=166

 

Binnenkort laat ik hier ook het nieuwste pyjama patroon van Annelaine zien, de foto bovenaan deze post toont alvast een Sneak peek 😉

Soon I will also show the latest pajama pattern of Annelaine, the photo at the top of this post already shows a Sneak peek;)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s