Naaien·Sew·sewing

ITS a hack

In mijn mapje met pdf-patronen staan al lange tijd een heleboel patronen van Itch To Stitch. Om één of andere reden kwam het er nog niet van om ze af te drukken en  uit te proberen.

There have been several Itch to Stitch patterns in my PDF patterns folder for a while now. For some reason I haven’t found the time to print and try them out.

Tot nu. Met het herfstige weer groeide de nood aan t-shirts met lange mouwen. Op zoek in mijn map met patronen kwam ik terecht bij de Plitvice-top van ITS. Een top met waterval-halslijn en wat rimpeltjes in het voorpand. Deze heeft echter korte mouwen. Via de FB-groep van ITS stelde ik de vraag naar opties om het patroon te hacken. Kennis Wong, de ontwerpster, stelde voor om de mouwen van de (gratis te verkrijgen) Uvita-top te gebruiken.

Until now. With the More chilly autumn weather these days, the need for t-shirts with long sleeves grew. Looking in my pattern folder I ended up with the Plitvice top of ITS. A top with a nice waterfall-neckline and some ruching on the front-panel of the bodice. However, it has short sleeves. So I headed to the FB group of ITS and asked about options to hack the pattern. Kennis Wong, the designer, proposed to use the sleeves of the Uvita top (available free of charge).

Zo gezegd, zo gedaan. Afgaand op de maattabel printte ik maat 8 af (en 12 zodat ik kon ‘blenden’) en ging ik aan de slag. Aan de mouwkop en schoudernaad deed ik geen aanpassingen. Na een eerste pasbeurt vond ik het geheel te ‘los’. Ik nam nog heel wat in bij de mouwen en in de zijnaden ter hoogte van mijn taille, om tot een nauwer aansluitende pasvorm te komen. Verder ben ik best tevreden nu! Bij een volgende poging kies ik sowieso voor een maatje kleiner en ik speel met het idee om dit patroon nog verder te ‘hacken’ tot een kleedje met halve cirkelrok in een dikkere tricot. Lijkt me ideaal voor een winterse jurk (of zelfs een kerstkleedje?)

Based on the size chart, I printed size 8 (and 12 so that I could ‘blend’) and I started working on my very first ITS-make. I made no adjustments to the sleeve head and shoulder seam. After a first fit, I found the whole top to be a little bit too ‘loose’ fitting. I took quite it in a lot at the sleeves and at the side seams at the height of my waist, to achieve a slimmer fit. I am quite happy now! In a next attempt I am going to size down and I am also playing with the idea to ‘hack’ this pattern further into a dress with a half circle skirt in a thicker tricot. Seems ideal for a winterly dress (or maybe even a Christmas-dress?)

Ik koos trouwens voor een stof van Driessen: I choose a Driessen-fabric: (https://www.driessenstoffen.nl/shop/-4-per-meter/tricot-blue-retro-flower/)

Bij gebrek aan betere foto’s even deze (tot ik er betere heb).

In the absence of better pictures, I can show you these ones (until I have better ones…).

Een gedachte over “ITS a hack

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s