Naaien·Sew·sewing

Skirt Alert!

Bel’etoile brengt een nieuw patroontje op de markt, perfect voor beginners én bovendien helemaal gratis! Je leest het goed, gratis!

Met dit patroon ga je aan de slag met rimpelrokjes. Je kan kiezen voor kort (net boven de knie), midi (halfweg de kuit) of maxi (tot op de enkels). Je kan het patroon in pdf verkrijgen en enkel de gewenste maat afdrukken, of je neemt gewoon de handleiding erbij en gaat in de matentabel op zoek naar de gewenste maten en afmetingen en tekent rechtstreeks op de stof!

Daarnaast kan je nog kiezen voor ofwel het rimpelrokje met aangeknipte tunnel waar je zelf elastiek doorheen trekt, of je kiest voor de versie waar je rekkerband aan de rok zet.

Bel’etoile is releasing a skirt pattern, perfect for beginners and also completely free! You read that right, for free!

Maatje 110 voor de jongste zie je hierboven. Dit is de mini-versie, tot net boven de knie.
Ik gebruikte hier een dikke sweatertricot (alpenfleece gekocht bij naaiplezier.nl, is intussen uitverkocht) Daardoor is de gerimpelde band wat een de dikke kant, maar hij is wel heerlijk warm en met een truitje erover merk je er al helemaal niks van! Maar indien je dus met dikke tricot aan de slag gaat, best wat van de breedte afdoen.

Dit is dan maatje 116. Hier gebruikte ik gewone tricot, een stofje dat al eeuwen in mijn stoffenkast lag. Helemaal blij mee!

Het gratis patroon kan je hier vinden, veel plezier!

3 gedachten over “Skirt Alert!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s