Naaien·Sew·sewing

Party-proof

Er zijn een aantal vaste ontwerpers waar ik geregeld nieuwe patronen voor test. Maar zo tussen het testen door is het ook steeds fijn om eens een patroontje te maken van een mij minder bekende ontwerper. Net als de meeste naaisters heb ik immers een ‘to-sew-list’, met daarop een pak patronen die ik doorheen de vele FB-groepen die ik volg zie passeren. En dit was er dus ook zo eentje. De Manhattan-dress van New Horizons Designs.

There are a number of designers I regularly test new patterns for. But between testings, it is always nice to make a pattern of a (for me) lesser known designer. Like most seamstresses, I have a ‘to-sew-list’, with a lot of patterns that I see passing through the many FB groups that I follow. And this was one of those. The recently released Manhattan dress from New Horizons Designs.

Dit patroon kwam pas onlangs uit, waardoor er natuurlijk heel wat foto’s verschenen van de testers, die mij inspiratie gaven.

Since this pattern only came out recently, there were a lot of pictures of the testers who gave me inspiration.

 

Het leek me een eenvoudige jurk om te maken met een mooie halslijn. Vooral de V-vormige rug sprak me aan. En dus begon ik in mijn stoffenvoorraad te zoeken, en ging ik aan de slag.
Voor het lijfje gebruikte ik deze ultrazachte lizzy fleece stof van naaiplezier.nl: https://www.naaiplezier.nl/coupon-restant/coupon-52cm-lizzy-fleece-petrol.html
Jammer genoeg had ik er niet voldoende van om er zowel het lijfje als de rok uit te knippen, dus dook ik opnieuw mijn voorraad in. Ik vond er nog een dunne tricot (Rayon?) die qua kleur wel matchte. Geen idee waar ik die ooit kocht…

It seemed to me a simple dress to make with a nice neckline. Especially the V-shaped back appealed to me. And so I started going through my fabric supply, and went to work.
For the bodice I used this ultra soft lizzy fleece fabric from naaiplezier.nl: https://www.naaiplezier.nl/coupon-restant/coupon-52cm-lizzy-fleece-petrol.html
Unfortunately, I did not have enough of it to cut both the bodice and the skirt, so I dove into my inventory again. I found a thin tricot (Rayon?) that matched color. No idea where I ever bought it …

Ik koos voor de versie zonder mouwen en de V-lijn op de rug, en een rok met high-low effect. Ik maakte het kleedje zonder één keer in de handleiding te kijken. Het voordeel van al een tijdje te naaien zeker? Het is ook geen moeilijk patroon om te maken. Het meeste tijd kroop in het zomen van de rok…

I chose the sleeveless version and the V-line on the back, and a skirt with high-low effect. I made the dress without looking into the manual once. The advantage of sewing for a while? It is not a difficult pattern to make. Most of the time went into stitching the seam of the skirt …

Ik ben best tevreden met het resultaat. Het nauw aansluitende lijfje met daaronder de flowy rok accentueren de juiste delen van mijn lichaam (en verbergen degene waarover ik onzeker ben). Ik denk er nog wel aan om een soort van riem/strik te maken om de jurk nog net iets feestelijker te maken…
Maar zeker weten dat er nog versies van zullen volgen!

I am quite satisfied with the result. The close-fitting bodice with the flowy skirt underneath accentuates the right parts of my body (and hides the ones I’m uncertain about). I still think of making a kind of belt / bow to make the dress even more festive …
This is a pattern I will use again!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s