Naaien·Sew·sewing

Stikking together weekend

In januari ging ik voor het eerst op ‘naaiweekend’. Georganiseerd door mijn schoonzus, samen met bekende en onbekende naaisters een heel weekend achter de naaimachine. Eens ongegeneerd doordoen. Enkele projecten die al maanden op mijn ‘to-sew’-lijst stonden ook eindelijk verwezenlijken. En toffe mensen om mij heen met kennis van zaken, om eventuele vraagstukken samen mee op te lossen. Slaapplek voorzien, maaltijden aanwezig. Alle factoren voor een geslaagd naaiweekend waren er. En geslaagd was het!

Hoewel ik vooral met onafgewerkte kledingstukken huiswaarts keerde, heb ik heel wat gestikt! Ik vertrok met het gevoel veel te veel bij te hebben: naaimachine, overlock, garen, naalden, paspel, biais, scharen, … Uiteindelijk bleek dat ik te weinig bijhad… Want geen vlieseline bij, en vooral een gemis: geen boordstof bij. Te onthouden voor volgende keer! Net als een papierschaar en plakband (om pdf-patronen te plakken en knippen).

Hieronder een oplijsting van wat ik maakte:

1. Nashville peplum top van Annelaine Patterns (release voorzien op vrijdag 25/01/2019)

2. Trui met grafische lijnen uit Stof-voor-doe-het-zelvers 3

Ik had nog wat heerlijk zachte sweaterstof (Alpenfleece) over van mijn test voor de Be-creative hoodie van Ellie&Mac. Met de passende boordstoffen die ik er thuis aanzette, zien deze ingenieuze truien met buidelzak er zo uit:

De stoffen kocht ik via stoffen.net:
https://www.stoffen.net/70-15122-320_alpenfleece-reeen-in-het-bos-mintgroen.html
https://www.stoffen.net/70-15122-880_alpenfleece-reeen-in-het-bos-roze.html

3. De Womens Juliet Leotard van Petite Stitchery & Co

Stond al heel lang op mijn verlanglijstje en met koud winterweer voor de boeg…
Stofje is een French Terry

4. De Lucky-Girl-top van Ellie&Mac (release voorzien op 25/01/2019)

5. De Movie Night PJ van SALS (Sew a little seam)

Een gratis patroon. Perfect voor het verjaardagscadeautje van mijn allerliefste metekindje dat drie wordt. Het stofje (gekocht via stoffen.net) lag al een tijdje te wachten op dit project 🙂 Nog verder af te werken thuis, want geen boordstof bij…

875EAA8B-5A5D-4602-BD9A-F8CBCD8D1F32.jpeg0ec41e18-f802-4e19-842b-5c82db17a2f4

6. De Double Down Day Dress van Little Ragamuffin

Onlangs kocht ik een stof met streepjes bij stoffen.net, waarvan ik onmiddellijk wist dat het deze jurk zou worden:

5de45739-96f0-48b0-b288-e2eda3aeccbc

Nog de zomen onderaan en aan de mouwen en de neklijn afwerken, maar nu al zeker dat ik deze jurk komende zomer vaak uit de kast haal. Wegens de prinsessennaden niet mogelijk om in het bovenlijfje de streepjes te laten doorlopen, maar in het rokdeel wel in mijn opzet geslaagd 🙂

Ik ging in elk geval met een tevreden gevoel naar huis! Het was gezellig en ontspannend om even met gelijkgestemden helemaal in mijn hobby op te gaan. En leuk om eens wat anders te kunnen naaien dan testversies voor allerhande ontwerpers (hoewel ik dat uiteraard ook leuk vind natuurlijk). Absoluut voor herhaling vatbaar!

Een gedachte over “Stikking together weekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s