Naaien·Sew·sewing

Nashville

Nashville girls lijnentekening

It had been quit a while since I had made an Annelaine pattern, so time to join in on some testing. The test for the Nashville Dress for girls started a couple of days before Hannes 6th birthday, so I just went ahead and made her a birthday dress and matching crown for my first version. Of course, she picked out the fabric from my stash 🙂

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik een patroon van Annelaine naaide, dus hoog tijd om weer eens mee te testen! De test voor deze jurk startte enkele dagen voor Hannes zesde verjaardag, dus ging ik meteen aan de slag en maakte ik er een verjaardagskleedje van, met bijpassende kroon.

This is a dolman-type bodice, so it sews up so easily! Apart from the gathering it has no difficulties. This is perfect for beginners!
Since it’s winter, I have sewn a long-sleeved dress for my first version.

Het kleedje heeft dolman-mouwen. Dat wil zeggen dat je er geen mouwen inzet, je knipt ze bij de stof van het lijfje aan. Dat maakt het eenvoudig te naaien en dus geschikt voor beginners. Behalve dat je de rok moet rimpelen, zijn er verder geen uitdagingen aan dit jurkje. Aangezien het winter is, zette ik er wel nog lange mouwen aan (in het patroon inbegrepen).

I made a second one. This time the peplum-version, with a placket and buttons. Meanwhile winter is finally here! Because of that, my second version also has long sleeves. I must admit, I was afraid to make button-holes. So It’s a faux-placket, with the buttons just sewn on… One of these days, I have to conquer my fear of making buttonholes…
Since it was cold outside when taking these pictures, she refused to get out of her shirt…
I found the fabrics I used a bit busy, so I made a plain legging to go with it.
For the legging I used the play-with-me-pattern by MW patterns.

Intussen kon ik ook een tweede versie maken. Deze keer maakte ik de peplum-versie, met een knopenpad en knopen. De winter is hier intussen echt aangebroken, en dus ook deze keer gekozen voor lange mouwen. Ik moet toegeven: ik ben nog steeds bang om knoopsgaten te maken… Het werd dus een vals knopenpad, met de knopen erop genaaid… (Een functioneel knopenpad is geen vereiste, aangezien het in tricot gemaakt is.)
Aangezien het behoorlijk koud was toen we buiten de sneeuw introkken, wou Hanne het zwarte hemdje eronder niet uit…
Ik vond het stofje dat ik had gekozen uiteindelijk nogal druk, dus maakte ik er een heel gewone legging bij. Daar gebruikte ik het patroontje “play-with-me-legging” van MW patterns voor.

She wanted to keep them on for dance-class too…

Na de foto’s wou ze haar nieuwe kleren niet meer uit, dus ging ze zo op dansles 🙂

Meanwhile, I made my very first mommy-and-me-set using the Womens Nashville Peplum top to match my daughters. I made the non-placket version with long sleeves. Came together in less then an hour! 

Ondertussen maakte ik ook een mommy-and-me-set, met het patroon van de Nashville voor vrouwen. Ik maakte de eenvoudigste versie, zonder knopenpad. Ik koos wel voor lange mouwen. Ging heel makkelijk, en zat in minder dan een uur in elkaar!

Interested in purchasing? This is my affiliate-link: http://www.annelaine.com?aff=166

Girls/dolls: https://annelaine.com/products/nashville-girls-9m-20-doll-15-18?aff=166

Womens: https://annelaine.com/products/nashville-women-00-30?aff=166

 

Interesse om het patroon aan te kopen? Dit is mijn affiliate-link: http://www.annelaine.com?aff=166

Meisjes/poppen: https://annelaine.com/products/nashville-girls-9m-20-doll-15-18?aff=166

Dames: https://annelaine.com/products/nashville-women-00-30?aff=166

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s