Naaien·Sew·sewing

Rompertjes en slaapzakken

Eén van de allereerste patronen die ik ooit naaide, was de Nivalis van Sofilantjes. Intussen rolden er al meerdere Nivalis-jurken onder mijn machine vandaan, en ook de Solis en de Litore-jurken waren telkens een hit bij mijn meisjes!

In de winter gingen we dan weer voor de Hibernis Cowl Sweaters. En ook het Domi-broekje werd hier reeds getest, want dat naaide ik toen ik voor het allereerste naaide voor mijn metekindje.

Er liggen ook nog heel wat Sofilantjespatronen in mijn kast, waar ik nog niet aan toe kwam…

In december 2018 ging ik met de Sylva Onesie aan de slag, want ja, twee zwangere collega’s! Ideaal als babygeschenkje, met een bijpassend mutsje erbij dat ik gratis online vond.

Als testversie gebruikte ik een pandastofje van het merk Nooteboom, gekocht bij Stoffenfeest, dat al een eeuwigheid in mijn voorraad lag.
Aangezien ik al even uit de baby’s ben, toch even checken hoe groot zo’n rompertje uitvalt. Voor alle zekerheid maatje 1 maand genomen, want ook al had ik zelf kleine babytjes, beide collega’s verwachten een jongen, en die kunnen weleens groter zijn dan mijn meisjes waren…

Ik had ook nog nooit voorheen zo’n klein maatje genaaid, dus wilde ik me ervan verzekeren dat ik geen onverwachte problemen zou tegenkomen… 🙂

Wat zijn zo’n baby-rompertjes klein! (Of wat zijn mijn meisjes intussen al groot…)
De testversie ging vlot ineen, dus nu lag de weg vrij voor de rompertjes voor de buikbaby’s. Al sloeg de twijfel toch nog toe na het zien van dat kleine rompertje: toch niet nog een maatje groter nemen?
Maar ach nee, Sofilantjes valt bij mijn meisjes vaak ruim uit, dus komt wel goed!

Bij de testversie gebruikte ik drukknoopjes die ik er met de hand moest opnaaien, maar bij mijn babycadeautjes verkoos ik toch om met snaps te werken. Om ervoor te zorgen dat deze niet zouden uitscheuren of de boord oprekken, naaide ik er telkens een klein stukje witte taslan in.

Ik koos voor een prachtig stofje van Nijntje gekocht bij Stof-op-zolder, aangezien ik met de (toen-nog-niet-)zwangere collega’s op Erasmus ging in Utrecht, en we daar onder andere in onze vrije tijd een bezoekje brachten aan het Nijntje-museum. Een echte aanrader voor wie met kleine kinderen Utrecht bezoekt!

Om het geheel af te werken, maakte ik er ook nog een passend mutsje bij.
Dat maakte ik van een gratis patroon: https://azdoc.pl/zaaberry-baby-hat-pattern.html 

Achteraf bleek dat beide jongens nog heel wat ruimte om te groeien hadden, in dat naar-mijn-gevoel-zo-kleine-rompertje 🙂

Met de kerstperiode, en dus cadeautjes-tijdperiode, in aantocht, maakte ik toen ook nog een omkeerbare slaapzak als geschenkje voor één van mijn nichtjes. Dat slaapzakje was bedoeld voor de poppen. Ik gebruikte er de “Birthday-Brownie-Sleepsack” van Candy Castle Patterns voor. Dit patroon kan je via de webshop van Candy Castle Patterns gratis aanschaffen als je de promocode uit de Facebookgroep gaat halen!
Zat heel snel in elkaar, dus ideaal als zelf-gemaakt cadeautje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s