Naaien·Sew·sewing

Lexington

(Scroll down for English)

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een patroon van Annelaine naaide, dus zette ik de Lexington op mijn to-sew lijstje. Ik liet mijn oog vallen op de maxi-jurk, omdat ik benieuwd was naar de verschillen met de Sunny-days maxi-jurk van Ellie&Mac die ik vorig jaar naaide.

Lexington_Women_Size_Chart_Options_1024x1024@2x

 

Het grote verschil zit hem in het bovenlijf. Bij de Sunny-days van Ellie&Mac is deze volledig gevoerd, terwijl dat bij de Lexington niet het geval is. Bij de Sunny-days-jurk had ik geen elastiek nodig om ervoor te zorgen dat het bovenlijfje niet al te veel naar bene”den werd getrokken door het gewicht van de maxi-rok, doordat het lijfje gevoerd is. Bij de Lexington was het zeker nodig om bij de maxi-jurk de taille te accentueren door er een elastiek in te verwerken. Ik stikte die gewoon tegen de naad van het lijfje met de rok aan, en dat werkte perfect.

Ik koos hier voor de versie met fladdermouwen. Ik gebruikte een stofje dat al een eeuwigheid in mijn bezit was, wachtend op een project. Dit is een French Terry met rood-wit-zwart bloemenmotief. Waar ik het precies aankocht, weet ik niet meer…

It had been a while since I was sewing a pattern from Annelaine, so I put the Lexington on my to-sew list. The maxi dress version caught my eye because I was curious about the differences with the Sunny-days maxi dress from Ellie & Mac that I sewed last year.

The big difference is in the bodice. With the Sunny-days of Ellie & Mac, this is fully lined, while that is not the case with the Lexington. With the Sunny-days dress I did not need elastic to ensure that the torso was not pulled down too much by the weight of the maxi skirt, because the bodice was lined. With the Lexington elastic band was certainly needed to accentuate the waist of the maxi dress. I just stitched it against the seam of the bodice with the skirt, and that worked out perfectly.

I chose the version with flutter sleeves here. I used a fabric that had been in my possession for an eternity, waiting for a project. This is a French Terry with a red-white-black floral pattern. I don’t know where exactly I bought it ..

Disclaimer: This blogpost contains affiliate links.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s