Naaien·Sew·sewing

SWAP

Swappen, ik had er nog nooit eerder van gehoord…
Tot ik in het najaar van 2018 een oproep zag verschijnen van Wieke Heikoop in de facebookgroep van Hazeltjes stoffen.

Swapping, I had never heard of it before …
Until in the fall of 2018 I saw a call from Wieke Heikoop appear in the Facebook group of Hazel’s fabrics.

Een uitdaging is altijd leuk, en nadat ik wat meer info inwon, schreef ik me dan ook in voor de grote voorjaarsSWAP 2019. Concreet wil dat zeggen dat ik me heb geëngageerd om iets te naaien voor iemand die ik niet ken, en voor een waarde van ongeveer 30 euro. Wetend dat iemand anders voor mij en mijn gezin iets zou naaien voor diezelfde waarde. Lekker uit de comfortzone dus, want ten eerste kan je niets passen en met je volledig afgaan op de info die je van Wieke krijgt over jouw swappie. Maar je weet ook niet wat je zal krijgen. De kans is dus ook groot dat je niet alleen iets zal gaan maken wat je niet meteen voor jezelf zou maken, maar dat je dus ook iets kan krijgen wat je zelf niet meteen zou naaien. Spannend!

I’m always in for a challenge, and after I gathered some more information, I signed up for the big spring SWAP 2019. Specifically, that means that I have committed myself to sewing something for someone I don’t know, and for a value from around 30 euros. Knowing that someone else would sew something for me and my family for the same value. Talking about getting out of your comfort zone… First of all you can’t fit anything and you have to fully rely on the information you receive from Wieke about your swappie. But you also don’t know what you will get. So there is a good chance that you will not only make something that you would not immediately make for yourself, but that you receive something that you would not sew yourself. Exciting!

Ik naaide iets voor A. R. en haar gezin. Het kostte mij best veel tijd om te bedenken wat ik zou gaan doen… Ik las alle info door over haar en haar gezin, vroeg maten, bekeek niet enkel haar Pinterestbord (je bent verplicht dit te maken om deel te nemen), maar ook haar facebookprofiel, las over de interesses van haar zelf en haar gezinsleden, … Een beetje zoals Gotcha, maar dan met naaien en stoffen…

I have sewn something for A. R. and her family. It took me a lot of time to figure out what I was going to do … I read through all the information about her and her family, asked for sizes, not only looked at her Pinterest board (you are obliged to make one to participate), but also her facebook profile, read about the interests of her self and her family members, … A bit like Gotcha, but with sewing and fabrics …

Uiteindelijk naaide ik voor drie van de vier gezinsleden wat, wegens tijdsnood kreeg ik geen vierde kledingstuk meer klaar…

Eventually I sewed something for three of the four family members, because of a shortage of time I couldn’t get a fourth piece of clothing ready …

Dit is wat ik maakte:

This is what I came up with:

Ik startte met het dochtertje. Toch een beetje binnen de comfortzone blijven aangezien ik zelf ook twee dochters heb. Ik maakte een turnpakje met de oker ballerina’s van Hazeltjes en zwarte tricot voor het rokje.
Patroon: London Leotard van Little Lizard King
Stof: Ballerina Onnolulu (gekocht bij Hazeltjes stoffen)

I started with the daughter. Still a bit within the comfort zone since I myself have two daughters. I made a leotard with the ocher ballerinas from Hazeltjes and black jersey for the skirt.
Pattern: London Leotard from Little Lizard King
Fabric: Ballerina Onnolulu (purchased from Hazeltjes fabrics)

Mijn volgende naaisel was bedoeld voor het zoontje van 1 jaar. Ik maakte een Tshirt en korte broek voor komende lente/zomer.

Next up was the 1 year old son. I made a Tshirt and shorts for coming spring / summer.

Patroon Tshirt: Discoverer Tee van Ellie&Mac (aff.link)
Patroon broekje: Domi van Sofilantjes (verkrijgbaar in Nederlands én Engels)
Stof: On Wheels Blue van Lillestof (gekocht bij Hazeltjes stoffen, nu enkel nog in groen verkrijgbaar)

Pattern Tshirt: Discoverer Tee by Ellie & Mac (aff.link)
Pattern pants: Domi van Sofilantjes (available in Dutch and English)
Fabric: On Wheels Blue by Lillestof (purchased from Hazeltjes fabrics, now only available in green)

IMG_9010

En ten slotte wilde ik voor mijn swappie zelf de Sunny-days-dress van Ellie&Mac gaan maken. Toen kreeg ik echter extra info en gaf zij aan dat ze liefst iets borstvoedingsvriendelijk wilde. Ik gooide dus last-minute mijn idee nog overboord en kocht het patroon van de Amber-top-en-kleedje van Farbenmix. Helemaal trots op de pattern-matching!

And finally, for my swappie, I wanted to make the Ellie & Mac Sunny Days dress.
However, then I received extra information and she indicated that she wanted something breastfeeding-friendly. So last minute I threw my idea overboard and bought the pattern of the Farbenmix Amber top and dress. Totally proud of the pattern matching!

Stof: Apple Garden van Paapii (gekocht bij Hazeltjes stoffen)

Fabric: Apple Garden from Paapii (purchased from Hazeltje fabrics)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s