Naaien·Sew·sewing

Sienna

Het leuke aan het volgen van veel (héél veel) Facebookgroepen die met patroonontwerpen, stoffenfabricanten en naaiprojecten te maken hebben, is dat je ook voortdurend inspiratie krijgt. Onlangs liet ik me via zo’n post inspireren om het patroon van de True Romance van Pattern Emporium aan te kopen en te maken, deze keer inspireerde dezelfde dame mij naar aanleiding van haar Facebookpost om de sew-a-long van de Sienna-top van Sinclair aan te kondigen. Die sew-a-long wordt georganiseerd door een Amerikaanse stoffenshop, waardoor ik dus niet deelneem (importeren van stoffen vanuit de USA is gewoon te duur). Maar het patroon van de Sienna staat al heel lang op mijn to-sew-lijstje, en had ik toevallig al in mijn bezit sedert die gereleased was…

The fun thing about following so many sewing-related Facebookgroups, is that you constantly get inspired. A while ago, I was inspired to buy and make the True Romance Top by Pattern Emporium. This time, the same lady inspired me with her make to announce the sew-a-long that is getting started these days for the Sienna Top by Sinclair.
The sew-a-long is hosted by an American fabricshop, so I’m not entering it, since importing fabrics from the USA just is too expensive… Nevertheless the Sienna-pattern has been on my to-sew list ever since it released, and the pdf was on my computer already…

Sewing_pattern_pdf_Sinclair_patterns_Sienna_dolman_knit_drawstring_top_600

Deze top is ontworpen voor tricots, en heeft geen ingezette mouwen, maar dolman-mouwen. Dat maakt het een eenvoudig patroon, dat niet moeilijk te maken is. Het zijn de trekkoorden aan beide zijden, waardoor je de onderkant van het shirt kan rimpelen, die dit patroon dat tikkeltje bijzonder maken. Deze zijn verwerkt in de naadwaardes van de zijkanten.

This knit drawstring dolman top is perfect for this time of year! It comes with short or 3/4-sleeves and has drawstrings on both sides. No inset sleeves make it an easy pattern to compile. However, the drawstring give it that special touch! The drawstrings are incorporated in the seam values of the sides.

Mijn stof haalde ik bij de webshop van kleurenmix.nl, het is een digitale tricot van Swafing. (Dit is geen aff.link)
Het patroon is de Sienna Top van Sinclair Patterns. (Dit is eveneens geen aff.link)

I got my fabric from the web shop of kleurmix.nl, it is a digital jersey from Swafing. (This is not an aff.link)
The pattern is the Sienna Top from Sinclair Patterns. (This is also not an aff.link)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s