Naaien·Sew·sewing

Adriana

Athina Kakou Patterns was een patroonontwerpster waar ik nog nooit eerder van had gehoord. Tot ik plots via Instagram een oproep voor testers zag verschijnen. Een rok met een assymetrisch ontwerp, door stofvouwen aan 1 zijde. Dus ik dacht: ik schrijf me in. Kort nadien kreeg ik bericht dat ik mee kon gaan testen.

Athina Kakou Patterns was a company I had never heard of before. Until a call for testers came by on Instagram. I was drawn to this skirt because of the asymmetrical design, with pleats on one side. So I applied. And I got in!

Adriana-Skirt-PDF-sewing-pattern

Voor het eerst testte ik een patroon zonder te weten wie de andere testers waren, en zonder informatie over hun bevindingen en foto’s van hun naaisels. Het testproces verliep immers helemaal via mail. Ik vond dat knap lastig en werd er eigenlijk best onzeker door…

For the very first time I tested a pattern, not knowing who the other testers were, and not seeing or reading there findings and results through a secret Facebookgroup. The testing process was done completely by email. This made me feel very insecure…

Adriana-Skirt

Adriana-Skirt-1

Gelukkig ging het afdrukken, samen kleven en knippen van het patroon zeer vlotjes. Ik had wel wat moeite om passende stoffen te kiezen: eerst een goedkoper, eenvoudig katoentje, of toch al riskeren om een duurdere stof te versnijden? Of een hele mooie, met een border?

Luckily the printing, taping and cutting the pattern went by smoothly. I did have some trouble picking out the fabrics: should I start with a cheaper, plain woven fabric, or risk cutting my more expensive ones? Or a pretty one, with a border print maybe?

Maar aangezien ik het moeilijk kon inschatten, koos ik toch maar voor een minder duur kobaltblauw stofje van katoen polyester, dat ik kocht via de webshop van stoffen.net.

But since I didn’t know where I was going to end up, I started out with a nice, less expensive royal blue cotton polyester blend I bought at Stoffen.net .

De uitleg om de stofvouwen te maken was zeer duidelijk, en alle merktekens kwamen netjes overeen. Maar een blinde rits, dat blijft voor mij een opdrachtje… Zelfs na verschillende pogingen, ben ik nooit helemaal tevreden met het resultaat… Behalve de blinde rits zitten er verder geen moeilijkheden in dit patroon.

The directions for the pleats were great and all the notches of the skirt and waistband pieces aligned perfectly. Concealed zippers keep being my nemesis… Even after doing them for several times, I just am not completely happy with how it comes out… Apart from the zipper, this garment is an easy sew!

Ik koos de soberste versie, zonder vouwen boven de heupband. Als ik er nog eentje maak, zal het in een dunner, luchtiger en soepeler katoentje zijn, en wellicht probeer ik dan ook de andere opties eens uit! Maar eerst nog wat andere projectjes op de naai-stapel 🙂

I choose the most ‘plain’ version, with no extra pleats above the waistband. If I make another one, I would use a thinner and more flowing woven fabric and try the other version as well. But I do have some other projects and tests going on that need my attention.

Pleated skirt – Athina Kakou Patterns

 

Een gedachte over “Adriana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s