Naaien·Sew·sewing

Meet Meg!

Ik schreef me in voor het testen van de Meg Dress & Blouse, ontworpen door Athina Kakou. Niet helemaal zeker of het mij zou staan, dus weer maar een keertje uit mijn comfort zone… Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan gerust verder!

I signed up to test the Meg Dress & Blouse, drafted by Athina Kakou. I wasn’t sure it would be flattering on me, so once again I was out of my comfort zone…
Curious about my findings? Read on!

Ik maakte eerst het kleedje. Afgaand op de maattabel printte ik maat 12, en paste ik aan naar maat 16 ter hoogte van de heupen. Ik gebruikte een katoen polyester van Jane Fabrics, gekocht bij de Stoffenstraat. Het stofje met border print is jammer genoeg niet meer beschikbaar nu.

I started out making the dress. I made size 12, and graded to size 16 for my hips.
I used a woven polyester fabric by Jane Fabrics, which I bought at De Stoffenstraat ages ago. Sadly it isn’t available anymore.

Mijn vermoeden werd toch ietwat bevestigd, dit model is niet echt mijn ding. Ik hou niet zo van vormeloos, geef mij maar een meer geaccentueerde taille. Ook de lengte is niet helemaal naar mijn persoonlijke smaak. Geef mij maar een rok of kleedje tot op de knie of helemaal tot de enkel, maar dus niet er tussenin. Gelukkig zorgt de riem voor de mogelijkheid om toch enige accenten te leggen. Door dit stofje met borderprint leek het echter meer op een schort dan een kleed als ik de riem vooraan knoopte. Toen kwam ik op het idee om de riem op de rug te knopen. Dat was al heel wat meer naar mijn zin. Als ik het kleedje nog een keer maak, zal ik het rokdeel dus zeker en vast korter maken, zodat het ongeveer net boven de knie valt. Wel even meegeven dat dit natuurlijk allemaal smaakgebonden is, en dat het patroon op zich wel goed in mekaar zit!

My suspicion was somewhat confirmed, this model is not really my cup of tea. I feel for me it’s too shapeless, I’m more into a model with accentuated waist. The length is also not entirely to my personal taste. Give me a skirt or dress down to the knee or all the way to the ankle, but not in between. Fortunately, the belt provides the opportunity to set some accents. Because of this fabric with borderprint it looked more like an apron than a dress when I tied the belt in front. Then I came up with the idea of tying the strap on the back. That was much more to my liking. If I make the dress again, I will definitely make the skirt shorter, so that it falls just about above the knee. Let me just say that this is of course all taste-related, and that the pattern itself is well put together!

Ik maakte ook twee blouses, waarvan ik vermoedde dat deze mij wel zouden bevallen.
Bij de eerste voerde ik wel een hack uit en hertekende ik de neklijn om er plooien in te verwerken, zodat het bovenlijf wat meer accenten kreeg. Voor het eerst dat ik zoiets deed, en dus best enthousiast over hoe het uitdraaide (het is effectief draagbaar, en met het resultaat dat ik voorzag).!
Deze keer gebruikte ik een viscose crêpe (chiffon) van Driessen.nl, dat ook al niet meer beschikbaar is.

I also made two blouses, which I suspected would please me.
The first one has an altered neckline, since I integrated pleats. First time I hacked a pattern by redrawing the neckline, so I’m pretty happy it worked out! The fabric I used is a Viscose Crêpe (Chiffon) from Driessen.nl, which is no longer available.

Ik nam foto’s van de blouse zonder de riem, zodat deze los valt.

I took pictures without the belt, this way it’s a loose fitting blouse.

Wanneer je de riem toevoegt, en deze achteraan knoopt, krijg je meer nadruk op de taille, en komt er wat meer vorm in.

If you insert the belt, and tie it at the back, you pronounce your waist, creating a more fitting blouse.

Aangezien het een test betreft, kon ik het niet maken om het origineel niet te maken, dus maakte ik nog een tweede blouse, zonder aanpassingen. Ik wilde Athina immers wel laten zien hoe de blouse eruit zag zoals zij het had ontworpen. Voor deze versie koos ik een ultra zachte, vloeiende en luchtige viscose, zwart met libellen erop. Alweer eentje van Driessen.nl, en alweer eentje dat niet meer verkrijgbaar is. Ging er eindelijk eens wat van de opgebouwde voorraad weg 🙂

I did make a second blouse without any alterations, since I wanted to make one as intended. Since I was testing, I wanted to give Athina a correct look on how she had drafted the blouse. I chose a very flowy cotton fabric (viscose), black with little dragon flies, from Driessen.nl. The fabric isn’t available anymore. Guess I did a good job going through my built up stash 🙂

Hieronder zie je het resultaat zonder riem.

Here you can see what it looks like without the belt.

En hieronder dan weer enkele foto’s mét riem, geknoopt op de rug. De bandjes om de riem door te steken zitten in het patroon inbegrepen en geven dus de mogelijkheid om verschillende looks te creëren, gaande van zonder riem over mét riem vooraan geknoopt naar mét riem op de rug geknoopt. Je kon intussen wellicht al raden waar mijn persoonlijke voorkeur naar uitgaat 😉

And some more with the belt tied in the back. Belt loops are part of the pattern, and give you the opportunity to create different looks, going from wearing it without the belt, to wearing it with the belt tied in front or with the belt tied in the back. I’m liking it the most with the belt tied in the back (but you guessed that already…), since it gives you a more pronounced waistline, and a fun detail in the back.

Wat ik het leukste vind aan deze katoenen blouse/jurk? Geen sluitingen! Dat maakt het een eenvoudig patroon, dat ook voor beginners zeker een haalbare kaart is. De handleiding is duidelijk, maar als meer ervaren naaister heb je die eigenlijk niet eens nodig…

What I like most about this woven blouse/dress, is the fact there are no closures. That makes it an easy sew, also for beginning sewists. The manual is clear, but as a more experienced sewist, you don’t even need to look at it, since it is that easy!

Alle stoffen die ik koos zijn van zacht, soepel katoen, lekker luchtig en dus ideaal voor warmer weer. Een extra plus: strijken is bijna onnodig 🙂 Perfect dus om in je valies te stoppen wanneer je op reis gaat.

I chose fabrics that are all woven and very thin and airy and wonderfully soft, needing almost no ironing… Perfect to take them with me on a trip!

Ten slotte kwam er nog een laatste aanpassing aan het patroon: de mouw kreeg manchetten (een boord die je overslaat ter afwerking van de mouwopening). Ik had er net het perfecte viscose-crépe stofje voor binnen (gekocht bij stoffen.net), in een prachtig karmijnrood. Deze keer naaide ik opnieuw het kleedje, maar ik korte het wel in tot boven de knie. Heerlijk luchtig voor zomerse dagen, en ook perfect om aan te trekken naar een feestje!

Finally, there was a final adjustment to the pattern: the sleeve now has cuffs to finish the sleeve opening. I just had the perfect viscose-crepe fabric in my mailbox, in a beautiful carmine red. This time I sewed the dress-version again, but I did shorten it to hit above the knee. Wonderfully airy for summer days, and also perfect to wear to a party!

Deze blogpost bevat geen aff.links.

This blogpost contains no aff.links.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s