Naaien·Sew·sewing

Merry Christmas 🎄

Voor kerst naaide ik twee tuniekjes van het Marzipan patroon dat ik onlangs mocht uittesten. Met de hoge coll en een feestelijke strik is dit patroon heel geschikt voor een winterse feestjurk!

To celebrate Christmas I have sewn two tunics of the Marzipan pattern that I recently had the chance to test. With the high collar and a festive bow, this pattern is very suitable for a winter party dress!

Ik koos voor French Terry van Stenzo, thema Winter Wonderland dat ik onlangs kocht op een stoffenbeurs aan het kraampje van ‘Zus&Gus’. De kleuren zijn zo mooi en heerlijk winters, met hun knappe tekening super geschikt voor mijn steeds groter wordende meiden! En bovendien kunnen ze nadien nog perfect aan om naar school te gaan ook (dé reden waarom ik deze keer niet voor een kerstprint ging, altijd zonde als ze hun zelfgemaakte kleedjes nadien niet meer aankunnen…).

I chose a French Terry from Stenzo, themed Winter Wonderland which I recently bought at a fabric fair at the “Zus & Gus” stand. The colors are so beautiful and wonderfully wintry, with that handsome drawing of a girl, super suitable for my growing girls! And moreover, afterwards, they can also perfectly wear it to school (the reason why I did not go for a Christmas print this time, always a shame if they can no longer wear their handmade dresses afterwards …).

Er komt nog minstens 1 Marzipan aan in jurk-lengte! Deze keer moest ik noodgedwongen opnieuw voor tunieklengte kiezen vanwege de paneelstoffen…

At least 1 more Marzipan is coming in dress length! This time I was forced to choose tunic length again because of the panel fabrics …

Voor de versie van de oudste koos ik ervoor het achterpand niet uit het paneel te halen, maar deze wel af te werken met een strik achteraan. Die zit in principe bij het patroon, maar wegens gebrek aan stof koos ik voor een mooi zilvergrijs satijnlint.

For the version of the oldest, I chose not to use the border for the back, but to finish it with a bow at the back. That is in principle with the pattern, but due to lack of fabric I opted for a beautiful silver gray satin ribbon.

Voor de versie van de jongste liet ik de border wel doorlopen achteraan, en liet ik daarom de strik achterwege. Het paneel is zo mooi op zichzelf, het was zonde om dit weg te stoppen achter een strik…

For the version of the youngest, I was able to use the border for both the front and the back, so I omitted the bow. The panel is so beautiful in itself, it was a shame to hide this behind a bow … 

O ja, ze wilden beiden mouwboorden waar hun duim doorheen kan, die optie is eveneens voorzien in het patroon!

Oh yes, they both wanted thumbhole cuffs, that option is also provided in the pattern!

Vrolijk kerstfeest!

Merry Christmas!

Ik geef nog even mijn aff.link mee, voor wie interesse heeft om ook met dit patroon aan de slag te gaan (er zitten heel wat opties in, voor elk seizoen wel wat): https://transactions.sendowl.com/stores/12340/150195

Here you can find my aff.link, for those who are interested in working with this pattern too (there are a lot of options in it, there is something for every season): https://transactions.sendowl.com/stores / 12340/150195

4A19D442-693B-4633-A770-0888E4B9AC3A

 

 

4 gedachten over “Merry Christmas 🎄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s